STORY

A.Lundgren (Andreas Lundgren) 1969, Borås, Sweden.

Have no art education or named style. Maybe you can call his work art brut or outsider art, anyhow painting is a way where art meet meditation in Andreas work. 

Started to paint in 2000 for an exibition in Gothenburgh mixed with a release of "Grande Coctail Magic" An album that will be released 2021. 

The art involves music and paintings. 

 

Lundgren delivered his first album 1998 then:

1998-Geary

2008-Bad Buddah

2012-Lovely Dream

2020-Sluta Aldrig Älska

2020-Alcoholic Cowboy

2021-Grande coctail magic

2021-Grande coctail magic "harbourhappiness 73"

 

He just started up another recording.

Nice to see you here and

here you have Andreas Lundgren

All pictures and tracks are copyrighted.

 

Ett offentligt tack till Ulf på Wahlström konst i Borås. Verkstaden där det ramas in med hela hjärtat.  www.wahlstromkonst.com

Hjärtat
Utställning Stående bild.jpg
20200226_120627_edited.jpg

Andreas Lundgren (A.Lundgren) En Pappa, make, artist och konstnär med över 25 års erfarenhet i ryggen bakom sig.

I hans hemstad Borås vet de flesta vem han är men få har verkligen sett honom... Han visar sig främst i sin musik och konst som är helt unik för A. Lundgren. Kärleken ända från Tibets höga höjder, till Las vegas mest sunkiga gränder bejakar och uttrycker han varandet i livet med stor passion och inre ständigt lysande glöd. Det finns inget utrymme för något mellanting här. Han lever och han gör det fullt ut galopperandes i livet utan vare sig hjälm eller körkort, men han vet vad som står på spel och han har sett på djupare plan än de flesta vågar, kan, eller ens vill föreställa sig.

 

3 grand mal anfall senare står han här och han vågar stå kvar, visa vem han är och med medvetet vaken och vördnadsfull betraktelse av livet tillåter han hjärtat föra kärleken vidare till den som vill lyssna. Se Andreas och du kommer få se precis vad som helst, kanske ett geni i full blomster eller en personlig dystopi som inte faller dig i smaken. Oavsett spelar det ingen roll, för han vet något och det han tror på görs med full kraft och övertygelse utan att någon annans försummelse eller missförståelse låter honom vilseledas från det som är kärnan i konsten, musiken,livet...allt. Så tråkigt kan det inte bli, ingen kreativitet utan kärlek och vart vore han inte om det inte var för hans person och generositet att dela med sig. Han låter oss njuta av hans sinne för humor, intelligens men framförallt essensen i livet och dess föränderlighet uttrycks via konsten, ofta allt i en enda balanserad rörelse som tar det sig form och speglas på duken.

Hans första skiva på svenska som släpptes förra året har fått fina recensioner där den uppmärksammats av b.la e-folket och borås tidning. Han är tillsvidare ett oupptäckt hjärta som för talan utifrån de människor och situationer han möter eller mött i sin alldeles egna bergochdalbana i livet. Med brutal ärlighet och genuin originalitet sätter han de flesta på prov. Men de som ser, ja de kan nog inget annat än le åt denna galenskap eller kanske t.om rodna av hans öppenhet.

 

Med Torsten Larsson från P3 som producent på albumet Grande coctail magic hörs Andreas senaste release. Han har även samarbetat med Christian Silver (studiomega) på b.la den första svenska skivan "sluta aldrig älska" samt Morgan Lansford.

För den som ännu inte hört eller sett A.Lundgren är det en oupptäckt juvel att finna och jag lovar, han kommer att väcka din uppmärksamhet på ett eller annat sätt vare sig du vill eller inte ;) Så Välkommen! Musik och konstverksamhet finns samlat här.

 

 

Roligt att du hittade hit! Tack och hoppas att kärlek med omsorg till sist får lysa fullt ut på denna jord! /Angelica